30 let tradicije

Sortiment delov

Sortiment

ZAVORNI SISTEMI

MILES

Ustanovljen leta 2000 z sedežem v Belgiji, proizvodnjami in raziskovalnimi obrati na treh celinah, je MILES® postavil standard kot nepopustljiv proizvajalec zavorne opreme, ko gre za visoko natančnost, varnost in dobavljivost. Globalno priznana kakovost in stalne naložbe v raziskave in razvoj, ki stojijo za blagovno znamko MILES®, zagotavljajo visoke zavorne zmogljivosti v vseh vremenskih pogojih. MILES® ponuja nepopustljivo kakovost, preverjeno s strani vodilnih tehničnih inštitutov in laboratorijev. Zavorni deli so izdelani iz najkakovostnejših materialov z optimalno usklajenostjo z okoljem in predpisi. Proizvodni obrati MILES® izpolnjujejo stroge zahteve glede kakovosti, ki jih določa tehnična specifikacija IATF 16949. Sodobni in certificirani proizvodni obrati zagotavljajo skladnost MILES® komponent s strogimi standardi kakovosti, ki presegajo ECE-R90.

TRW

TRW je vodilna vrhunska blagovna znamka za zavore, vzmetenje in podvozje. Z več kot 100-letnimi izkušnjami kot dobavitelji delov proizvajalcem originalne opreme postavlja standarde za varnost in kakovost.

Textar

Textar je premium blagovna znamka skupine TMD Friction in je največji evropski proizvajalec, ki je prisoten v prvi vgradnji in v svoji več kot 100-letni tradiciji zagotavlja celotno paleto zavornih delov za osebna, dostavna in tovorna vozila. V svetu avtomobilizma se uveljavlja kot tehnološki vodja in inovator na tem področju. Več kot 1.500 kataloških številk zavornih ploščic, več kot 1.600 zavornih diskov, več kot 400 zavornih oblog so dokaz, da Textar ponuja enega najširših asortimanov v avtomobilski industriji. Skupina TMD Friction proizvede 1.000.000 zavornih delov na dan v 13 proizvodnih obratih v 8 državah. Pri prvi vgradnji Textar oskrbuje najbolj znane svetovne proizvajalce vozil, med njimi BMW, Mercedes, VW, Audi, Opel, PSA in številne druge. Skupina TMD Friction proizvede 1.000.000 tornih delov na dan v 13 proizvodnih obratih v 8 državah. Pri prvi vgradnji Textar oskrbuje najbolj znane svetovne proizvajalce vozil, med njimi BMW, Mercedes, VW, Audi, Opel, PSA in številne druge.

Bremsi

Bremsi je blagovna znamka italijanskega podjetja Frenauto, ki proizvaja dele zavornega sistema za vse modele osebnih in dostavnih vozil ter v svoji ponudbi ponuja zavorne diske, bobne, ploščice in obloge z namenom, da končnemu uporabniku zagotovi najboljši izdelek, ob upoštevanju varnosti, vzdržljivosti in sprejemljive cene. Bremsi deli zavornega sistema so izdelani v skladu s standardoma ISO/TS in R90 z uporabo najnovejših tehnologij in najboljših surovin, kar je zagotovilo odlične kakovosti. Bremsi v svojem širokem asortimanu ponuja več kot 4.200 različnih artiklov, ki jih nenehno širi in dopolnjuje, da bi v celoti zadovoljil potrebe svojih kupcev.

CESAR

Car je ena najbolj znanih blagovnih znamk, ki jo proizvaja in ponuja italijanski proizvajalec Nuova Tecnodelta. Nuova Tecnodelta Spa je vodilni evropski proizvajalec za proizvodnjo hidravličnih komponent za zavore in sklopke ter homokinetične spoje z letno proizvodnjo 6,5 milijona kosov. Je najstarejša tovarna v Italiji za segment hidravlike za cestna vozila. Od leta 1989 je član skupine OMR, vodilne na svetovnem trgu, ki dobavlja dele za prve vgradnje nekaterih največjih svetovnih proizvajalcev avtomobilov.

BOSCH

Skupina Bosch je vodilni svetovni dobavitelj tehnologij in storitev. Zaposluje približno 401.300 zaposlenih po vsem svetu (podatki na dan 31. december 2021). Po podatkih je podjetje v letu 2021 doseglo promet v višini več kot 78,8 milijarde evrov. Dejavnosti skupine so razdeljene na štiri poslovna področja: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods ter Energy and Construction Technology. Z več kot 400 lokacijami po vsem svetu je skupina Bosch od prvega četrtletja 2020 ogljično nevtralna. Bosch kot eden vodilnih ponudnikov interneta stvari ponuja inovativne rešitve za pametne domove, industrijo 4.0 in povezano mobilnost. Bosch si prizadeva za vizijo mobilnosti, ki je trajnostna, varna in vznemirljiva. Uporablja svoje strokovno znanje in izkušnje na področju senzorske tehnologije, programske opreme in storitev ter lastnega IoT oblaka, da svojim strankam zagotovi povezane večdomenske rešitve iz enega vira. Strateški cilj skupine Bosch je olajšati povezano življenje z izdelki in rešitvami, ki vsebujejo umetno inteligenco (AI) ali so razviti ali izdelani z njeno uporabo. Z inovativnimi in navdihujočimi izdelki in storitvami Bosch izboljšuje kakovost življenja po vsem svetu. Skratka, Bosch proizvaja "tehnologijo za življenje".

FTE

Ta vrhunska blagovna znamka je zahvaljujoč visokokakovostnemu materialu, popolnemu asortimanu in široki ponudbi, postala številka 1 v hidravliki in vodilna na svetovnem trgu OEM. Ponudbo FTE sestavljajo hidravlika sklopke in zavore ter zavorni deli zavornega sistema kot premium segment... Nivo kakovosti izdelkov in proizvodnih standardov zagotavljajo ISO certifikati: ISO 9001, ISO/TS 16949, ISO 14001, BER 14001/2004.

VALEO

Valeo je neodvisna industrijska skupina, ki je popolnoma osredotočena na načrtovanje, proizvodnjo in prodajo komponent, integriranih sistemov in modulov za avtomobile in tovornjake. Valeo je vodilni proizvajalec avtomobilske opreme in oskrbuje vse večje svetovne proizvajalce avtomobilov. Organizacija zaposluje 72.000 zaposlenih v 29 državah po vsem svetu. Več kot 80 let izkušenj v avtomobilski industriji, tudi vodilni proizvajalec svetlobne opreme, sklopk, senzorjev in drugega proizvodnega programa.

Blue Print

Od leta 1983 kot del Mazda Cars je Auto Moto Distributor Ltd zrasel na 80 milijonov €+ podjetja z več kot 250 zaposlenimi po vsem svetu, posvečenih raziskavam, razvoju in prodaji delov, orodij in storitev Blue Print za vozila. S skoraj tremi desetletji izkušenj je Blue Print postal znan po širokem naboru kakovostnih izdelkov za japonska in korejska vozila v avtomobilski industriji. Julija 2008 so v ponudbo delov za evropski trg vključili tudi dele za ameriška vozila, kar je Blue Printu omogočilo popolno ponudbo za azijska in ameriška vozila. Januarja 2011 je Blue Print postal del "Bilstein Group". Paleta Blue Print vključuje več kot 26.500 delov, ki zajemajo več kot 160 skupin izdelkov.

SWAG

SWAG je del skupine Bilstein, tako kot BLUE PRINT in FEBI. Več kot 60 let na trgu. S konstantno rastjo asortiman trenutno obsega več kot 24.500 nadomestnih avtodelov za vse priznane evropske in azijske znamke vozil. Izjemno široka paleta izdelkov kot so deli vzmetenja, zavore, filtri, kolesni ležaji, elektrika in elektronika... Vsi izdelki so vrhunske kakovosti in izpolnjujejo vse evropske in mednarodne standarde za poprodajni trg (ISO/TS 16949, ISO 14001, ISO 9001: 2008, BER 14001/2004)

DISTRIBUCIJA MOTORJA

SKF

SKF je največji in najbolj zanesljiv proizvajalec ležajev na svetu od svoje ustanovitve leta 1907. Z združevanjem praktičnih izkušenj na več kot štiridesetih industrijskih področjih, kot so ležaji in ležajne enote, tesnila, mehatronika, servisne storitve in mazalni sistemi, je SKF sposoben nenehnega razvoja novih tehnologij in njihove uporabe pri ustvarjanju novih izdelkov. SKF je Ferrarijev uradni tehnični partner že od leta 1947 – najdaljše partnerstvo doslej. Raven kakovosti izdelkov in proizvodnih standardov zagotavljata certifikata ISO in BER: ISO 9001, ISO/TS 16949, ISO 14001, BER 1400/2002

Contitech

ContiTech je eden vodilnih svetovnih strokovnjakov za industrijo. ContiTech uporablja svoje strokovno znanje o razvoju in materialih za izdelke in sisteme iz gume, poliamida, kovine, tekstila in elektronskih komponent, da jih združi s posameznimi storitvami. ContiTech ponuja tudi funkcionalne in oblikovalsko usmerjene bivalne rešitve in vedno išče strankam prijazne in okolju prijazne odgovore – dobro in resnično presega svoje korenine kot proizvajalec izdelkov iz gume.

Swag

SWAG je del skupine Bilstein, tako kot BLUE PRINT in FEBI. Več kot 60 let na trgu. S konstantno rastjo asortiman trenutno obsega več kot 24.500 nadomestnih avtodelov za vse priznane evropske in azijske znamke vozil. Izjemno široka paleta izdelkov kot so deli vzmetenja, zavore, filtri, kolesni ležaji, elektrika in elektronika... Vsi izdelki so vrhunske kakovosti in izpolnjujejo vse evropske in mednarodne standarde za poprodajni trg (ISO/TS 16949, ISO 14001, ISO 9001: 2008, BER 14001/2004)

Gates corporation

GATES Corporation je vodilni svetovni proizvajalec pogonskih jermenov z več kot 40-odstotnim tržnim deležem. Od ustanovitve leta 1911 so vodilni v proizvodnji, razvoju in tehničnih inovacijah na področju pogonskih jermenov. Prednost pred ostalimi konkurenti smo dosegli z nenehnim vlaganjem v razvoj in tehnologijo, kar je glavni pogoj za izjemno široko prisotnost na področju OE vgradnje, ter ponudbo enakega jermena v poprodajnem segmentu. Pomembno je tudi poudariti, da je celoten program trakov proizveden v Evropi. Nivo kakovosti izdelkov in proizvodnih standardov zagotavljajo certifikati ISO in BER: ISO 9001, ISO/TS 16949, ISO 14001, BER 1400/2002

FILTRI

HENGST SE & Co. KG

HENGST SE & Co. KG je proizvajalec filtrov in mazalnih sistemov za segment OE in OEM od leta 1961, ki ponuja tudi vrsto filtrov na poprodajnem trgu. Več kot 50-letne izkušnje pri razvoju in proizvodnji za OE so neposredna korist za končnega kupca, saj so vsi izdelki, ki jih Hengst ponuja na poprodajnem trgu, popolnoma enaki delom, dobavljenim proizvajalcem avtomobilov za tovarniško vgradnjo. Nivo kakovosti izdelkov in proizvodnih standardov zagotavljajo certifikati ISO in BER: ISO 9001, ISO/TS 16949, ISO 14001, BER 1400/2002

UFI FILTERS spa

UFI FILTERS je italijanski proizvajalec filtrov vrhunske kakovosti, s stalno rastočo prisotnostjo v proizvodnji novih vozil. Dejstvo, da pri načrtovanju in proizvodnji filtrov tesno sodelujejo s proizvajalci avtomobilov, zagotavlja izjemno visoko raven kakovosti in dostop do ekskluzivnih, patentiranih filtracijskih sistemov, ki jih drugi konkurenti nimajo. Med več kot 50 proizvajalci vozil, ki tovarniško vgrajujejo UFI FILTRE, lahko poudarimo, da so prisotni tudi v motorjih F1. Nivo kakovosti izdelkov in proizvodnih standardov zagotavljajo certifikati ISO in BER: ISO 9001, ISO/TS 16949, ISO 14001, BER 14001/2004

Valeo

Valeo je neodvisna industrijska skupina, ki je popolnoma osredotočena na načrtovanje, proizvodnjo in prodajo komponent, integriranih sistemov in modulov za avtomobile in tovornjake. Valeo je vodilni proizvajalec avtomobilske opreme in oskrbuje vse večje svetovne proizvajalce avtomobilov. Organizacija zaposluje 72.000 zaposlenih v 29 državah po vsem svetu. Več kot 80 let izkušenj v avtomobilski industriji, tudi vodilni proizvajalec svetlobne opreme, sklopk, senzorjev in drugega proizvodnega programa.

Bosch

Skupina Bosch je vodilni svetovni dobavitelj tehnologij in storitev. Zaposluje približno 401.300 zaposlenih po vsem svetu. Po podatkih je podjetje v letu 2021 doseglo promet v višini več kot 78,8 milijarde evrov. Dejavnosti skupine so razdeljene na štiri poslovna področja: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods ter Energy and Construction Technology. Z več kot 400 lokacijami po vsem svetu je skupina Bosch od prvega četrtletja 2020 ogljično nevtralna. Bosch kot eden vodilnih ponudnikov interneta stvari ponuja inovativne rešitve za pametne domove, industrijo 4.0 in povezano mobilnost. Bosch si prizadeva za vizijo mobilnosti, ki je trajnostna, varna in vznemirljiva. Uporablja svoje strokovno znanje in izkušnje na področju senzorske tehnologije, programske opreme in storitev ter lastnega IoT oblaka, da svojim strankam zagotovi povezane večdomenske rešitve iz enega vira. Strateški cilj skupine Bosch je olajšati povezano življenje z izdelki in rešitvami, ki vsebujejo umetno inteligenco (AI) ali so razviti ali izdelani z njeno uporabo. Z inovativnimi in navdihujočimi izdelki in storitvami Bosch izboljšuje kakovost življenja po vsem svetu. Skratka, Bosch proizvaja "tehnologijo za življenje".

Mfilter

MFILTER je litovski proizvajalec filtrov. Podjetje MFILTER že od svojih začetkov leta 1997 za proizvodnjo uporablja najsodobnejšo tehnologijo in najkakovostnejše surovine, s čimer si je pridobil certifikat ISO/TS 16949 kot najboljši dokaz kakovosti. MFILTER izvaža svoje izdelke v več kot 40 držav Evrope, Azije in Afrike. Potokar je ekskluzivni distributer izdelkov MFILTER na našem trgu.

Blue Print

Od leta 1983 kot del Mazda Cars je Auto Moto Distributor Ltd zrasel na 80 milijonov €+ podjetja z več kot 250 zaposlenimi po vsem svetu, posvečenih raziskavam, razvoju in prodaji delov, orodij in storitev Blue Print za vozila. S skoraj tremi desetletji izkušenj je Blue Print postal znan po širokem naboru kakovostnih izdelkov za japonska in korejska vozila v avtomobilski industriji. Julija 2008 so v ponudbo delov za evropski trg vključili tudi dele za ameriška vozila, kar je Blue Printu omogočilo popolno ponudbo za azijska in ameriška vozila. Januarja 2011 je Blue Print postal del "Bilstein Group". Paleta Blue Print vključuje več kot 26.500 delov, ki zajemajo več kot 160 skupin izdelkov.

AKUMULATORJI

CIAK Starter

CIAK je edino podjetje na Hrvaškem, ki zaposluje več inženirjev strojništva in kemije ter ljudi z bogatimi izkušnjami v svetu baterij, ki dnevno izmenjujejo izkušnje s kolegi iz Nemčije. Začetna baterija CIAK je bila zasnovana na Hrvaškem, proizvedena v Nemčiji in ustvarjena za dolgotrajno uporabo ter je z leti postala sinonim za razmerje med ceno in kakovostjo. Ne glede na to, ali gre za avtomobile, tovornjake, avtobuse, čolne ali motorna kolesa, je vsak peti akumulator, prodan na Hrvaškem, CIAK Starter.

VARTA

VARTA je del ekskluzivnega portfelja znamke Johnson Controls. In z dobrim razlogom: VARTA predstavlja najvišjo kakovost, inovativno tehnologijo in dolgoletne izkušnje. S široko paleto izdelkov VARTA ponuja pravi akumulator za vsako vozilo. Poleg tega je VARTA vodilna svetovna blagovna znamka v proizvodnji baterij, katere izdelki izstopajo po kakovosti, uporabi sodobne tehnologije in trajnostnem odnosu do virov.

TAB

Podjetje TAB je proizvajalec svinčenih in litij-ionskih baterij, ki proizvaja široko paleto svinčeno-kislinskih polnjenih, VRLA AGM in VRLA Gel baterij ter litij-ionskih baterij v štirih sodobnih tovarnah: • Prvi obrat v Črni na Koroškem je namenjen proizvodni proizvodnji starterskih akumulatorjev vseh blagovnih znamk (TAB, Topla, Vesna, VolThor). Letno se proizvede približno 3.000.000 kosov baterij. • Druga tovarna v Žerjavu je reciklaža (MPI-Reciklaža doo), ki iz 55.000 t odpadkov letno proizvede okoli 30.000 ton svinca in zlitin, ter tovarna za proizvodnjo industrijskih baterij. Letno proizvede 1.800.000 kosov vlečnih in stacionarnih elementov. • V tretji tovarni na Prevaljah TAB proizvaja Li-ion baterije. • Četrta tovarna TAB MAK d.o.o. s sedežem v Probištipu (Republika Severna Makedonija) proizvaja zagonske baterije blagovne znamke Vesna z letno proizvodno zmogljivostjo 3.000.000 kosov, pogonske baterije z letno proizvodno zmogljivostjo 600.000 kosov vlečnih elementov, medtem ko obrat za reciklažo proizvede 6.000 ton svinca iz 18.000 ton odpadkov.

PODVOZJE

Lemförder

LEMFÖRDER je del skupine ZF skupaj s SACHS. Proizvajajo za približno 50 znamk vozil po vsem svetu, kot prvo vgradnjo uporabljajo komponente krmilnega sistema in podvozja, saj izdelki poleg visoke ravni kakovosti in dolge življenjske dobe ponujajo maksimalno mero udobja in dinamičnosti. Lemförder je tudi prva izbira za poprodajni trg. Asortiman delov vzmetenja in podvozja obsega več kot 6.600 različnih pozicij in pokriva skoraj vsa osebna in gospodarska vozila. Vsi izdelki so vrhunske kakovosti in izpolnjujejo vse evropske in mednarodne standarde za poprodajni trg (ISO/TS 16949, ISO 14001, ISO 9001)

Swag

SWAG je del skupine Bilstein, tako kot BLUE PRINT in FEBI. Več kot 60 let na trgu. S konstantno rastjo asortiman trenutno obsega več kot 24.500 nadomestnih avtodelov za vse priznane evropske in azijske znamke vozil. Izjemno široka paleta izdelkov kot so deli vzmetenja, trenja, filtri, kolesni ležaji, elektrika in elektronika... Vsi izdelki so vrhunske kakovosti in izpolnjujejo vse evropske in mednarodne standarde za poprodajni trg (ISO/TS 16949, ISO 14001, ISO 9001: 2008, BER 14001/2004)

Sidem

Sidem je vodilni evropski oblikovalec in proizvajalec delov za krmiljenje in vzmetenje za trg sestave in zamenjave avtomobilov v avtomobilskem sektorju.

JapKo

JAPKO, blagovna znamka skupine Japanparts, ima vodilno vlogo na trgu uvoza in distribucije rezervnih delov za azijska vozila. Amortizerji Japko nudijo vrhunsko kakovost in tradicionalno japonsko natančnost.

SKF

SKF je največji in najbolj zanesljiv proizvajalec ležajev na svetu od svoje ustanovitve leta 1907. Z združevanjem praktičnih izkušenj na več kot štiridesetih industrijskih področjih, kot so ležaji in ležajne enote, tesnila, mehatronika, servisne storitve in mazalni sistemi, je SKF sposoben nenehnega razvoja novih tehnologij in njihove uporabe pri ustvarjanju novih izdelkov. SKF je Ferrarijev uradni tehnični partner že od leta 1947 – najdaljše partnerstvo doslej Raven kakovosti izdelkov in proizvodnih standardov zagotavljata certifikata ISO in BER: ISO 9001, ISO/TS 16949, ISO 14001, BER 1400/2002

AMORTIZERJI IN VZMETI

KYB

KYB je eden največjih svetovnih dobaviteljev amortizerjev za proizvajalce vozil. Vsak teden se proizvede več kot milijon amortizerjev. KYB Europe GmbH ponuja izdelke svetovnega razreda v smislu kakovosti in storitev strankam na trgih Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike. KYB Europe se nahaja v bližini Dusseldorfa v Nemčiji in s svojimi 6 podružnicami oskrbuje evropski trg z amortizerji in vzmetmi.

Monroe

Monroe je ena najbolj znanih in najbolj zaupanja vrednih blagovnih znamk v avtomobilski industriji, ki zagotavlja inovativno originalno opremo in poprodajne rešitve vzmetenja po vsem svetu – vključno z amortizerji, sklopi amortizerjev ter komponentami krmiljenja in vzmetenja – generacijam profesionalnih serviserjev in lastnikov vozil. Zaradi te dediščine z več kot 100-letnim zagotavljanjem vrhunskih izdelkov za osebna vozila, lahka tovorna vozila, terenska vozila, avtobuse, dostavna vozila, težka tovorna vozila in gospodarska vozila je Monroe postala vodilna blagovna znamka med proizvajalci vozil, serviserji in potrošniki po vsem svetu. Monroe predstavlja tudi izbiro, ker ponuja vrhunske rešitve vzmetenja, ki so zasnovana in izdelana tako, da se ujemajo ali presegajo lastnosti vzmetenja in vodljivosti novega vozila. Ponuja tako tehnologije srednjega nivoja za izjemno zmogljivost, zanesljivost in vrednost kot tudi kakovostne izdelke, ki zagotavljajo zanesljivo in gospodarno delovanje starejših vozil.

JapKo

JAPKO, blagovna znamka skupine Japanparts, ima vodilno vlogo na trgu uvoza in distribucije rezervnih delov za azijska vozila. Amortizerji Japko nudijo vrhunsko kakovost in tradicionalno japonsko natančnost.

Sachs

Sachs Kot eden največjih svetovnih dobaviteljev originalne avtomobilske opreme ima ZF Sachs sloves kakovosti izdelkov in storitev, uveljavljenih v zadnjih 100 letih. Ima 39 tovarn v 19 državah. Uspeh blagovne znamke SACHS temelji na brezkompromisnem inovativnem zagonu v kombinaciji z naprednim strokovnim znanjem in najvišjo možno kakovostjo. Sklopke in amortizerji SACHS so vodilni izdelki na današnjem svetovnem trgu.

SUPLEX

SUPLEX je vodilni evropski proizvajalec in dobavitelj spiralnih in miniblok vzmeti, listnatih in pnevmatskih ter športnih vzmeti in opreme. Z več kot 5000 aplikacijami ima zelo široko ponudbo. Suplex uporablja najboljša vzmetna jekla, legirana s silicijem, kromom in vanadijem ter površinsko peskanje, in je postavil standarde za fosfatno in epoksi zaščito površine vzmeti pred mehanskimi poškodbami. Vsi izdelki so izdelani izključno v Nemčiji.

POGON

GSP

GSP je vodilni proizvajalec avtomobilskih delov za svetovni poprodajni trg. Od leta 1985 GSP še naprej proizvaja homokinetične zglobe, pogonske gredi, sklope pest, dele iz gume v kovino ter dele za krmiljenje in vzmetenje. GSP je dobavitelj podatkov za glavne avtomobilske poprodajne platforme, kot sta TECDOC v Evropi in ShowMeTheParts.com v Severni Ameriki, Paramount Data Management (PDM). GSP je uradno naveden kot dobavitelj za TEMOT International.

GKN

GKN je vodilni svetovni proizvajalec avtomobilskih pogonskih delov. Pri GKN Driveline 21.000 ljudi v več kot 40 obratih v več kot 30 državah sodeluje s proizvajalci vozil pri razvoju komponent kardanske gredi, osredotočenih na tehnologijo prihodnosti. Nenehen razvoj GKN Driveline ohranja raziskave in razvoj izdelkov svetovnega razreda na strateških lokacijah po vsem svetu.

SKF

SKF je največji in najbolj zanesljiv proizvajalec ležajev na svetu od svoje ustanovitve leta 1907. Z združevanjem praktičnih izkušenj na več kot štiridesetih industrijskih področjih, kot so ležaji in ležajne enote, tesnila, mehatronika, servisne storitve in mazalni sistemi, je SKF sposoben nenehnega razvoja novih tehnologij in njihove uporabe pri ustvarjanju novih izdelkov. SKF je Ferrarijev uradni tehnični partner že od leta 1947 – najdaljše partnerstvo doslej Raven kakovosti izdelkov in proizvodnih standardov zagotavljata certifikata ISO in BER: ISO 9001, ISO/TS 16949, ISO 14001, BER 1400/2002

HLAJENJE

Saleri

SALERI SIL je italijansko podjetje, specializirano za oblikovanje, razvoj in proizvodnjo vodnih črpalk in hladilnih sistemov za avtomobilsko industrijo. S pomočjo raziskav in razvoja, prilagodljivih tehničnih rešitev in nenehno posodobljenih standardov kakovosti, je razvita "Salerijeva metoda", ki dodaja vrednost vsakemu izdelku. Saleri Sil izdelke najdemo v prvi vgradnji pri BMW, Alfa Romeo, Ferrari, Daimler Mercedes, Audi, Maserati, Aston Martin, Fiat, Ford, GM. Saleri SIL zagotavlja enako kakovost prodaje v poprodajnem trgu kot v OE, saj nima dveh proizvodnih linij. Celotna proizvodnja poteka v lastni tovarni v Italiji. Nivo kakovosti izdelkov in proizvodnih standardov zagotavljajo certifikati ISO in BER: ISO 9001, ISO/TS 16949, ISO 14001, BER 1400/2002, OHSAS 18001

NRF

Podjetje NRF obstaja že od leta 1927 in je od takrat vodilni proizvajalec delov za hladilne sisteme in klimatizacijo (hladilniki vode, zraka, olja, klime...) in v tem segmentu gredo dlje od same proizvodnje. NRF razvija in proizvaja najnaprednejše sisteme za izmenjavo toplote. Ponujajo dele za avtomobile, tovornjake, vlake in ladje. V Evropi imajo 4 tovarne in 6 skladišč, kar zagotavlja hitro distribucijo blaga v katero koli evropsko državo, od leta 2010 pa imajo eno tovarno v Indiji. Prisotni so tudi v prvi vgradnji pri vodilnih svetovnih proizvajalcih osebnih, tovornih, kmetijskih in delovnih strojev. NRF je vodilni svetovni proizvajalec hladilnikov za pomorski program in je eden od vodilnih na trgu, ko gre za oblikovanje in distribucijo izdelkov na področju ogrevanja, hlajenja in delov klimatskih sistemov.

Swag

SWAG je del skupine Bilstein, tako kot BLUE PRINT in FEBI. Več kot 60 let na trgu. S konstantno rastjo asortiman trenutno obsega več kot 24.500 nadomestnih avtodelov za vse priznane evropske in azijske znamke vozil. Izjemno široka paleta izdelkov kot so deli vzmetenja, zavore, filtri, kolesni ležaji, elektrika in elektronika... Vsi izdelki so vrhunske kakovosti in izpolnjujejo vse evropske in mednarodne standarde za poprodajni trg (ISO/TS 16949, ISO 14001, ISO 9001: 2008, BER 14001/2004)

ELEKTRIKA & SENZORIKA

BOSCH

Skupina Bosch je vodilni svetovni dobavitelj tehnologij in storitev. Zaposluje približno 401.300 zaposlenih po vsem svetu. Po podatkih je podjetje v letu 2021 doseglo promet v višini več kot 78,8 milijarde evrov. Dejavnosti skupine so razdeljene na štiri poslovna področja: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods ter Energy and Construction Technology. Z več kot 400 lokacijami po vsem svetu je skupina Bosch od prvega četrtletja 2020 ogljično nevtralna. Bosch kot eden vodilnih ponudnikov interneta stvari ponuja inovativne rešitve za pametne domove, industrijo 4.0 in povezano mobilnost. Bosch si prizadeva za vizijo mobilnosti, ki je trajnostna, varna in vznemirljiva. Uporablja svoje strokovno znanje in izkušnje na področju senzorske tehnologije, programske opreme in storitev ter lastnega IoT oblaka, da svojim strankam zagotovi povezane večdomenske rešitve iz enega vira. Strateški cilj skupine Bosch je olajšati povezano življenje z izdelki in rešitvami, ki vsebujejo umetno inteligenco (AI) ali so razviti ali izdelani z njeno uporabo. Z inovativnimi in navdihujočimi izdelki in storitvami Bosch izboljšuje kakovost življenja po vsem svetu. Skratka, Bosch proizvaja "tehnologijo za življenje".

NGK NTK

Leta 1936 je bilo ustanovljeno podjetje NGK Spark Plug Co., Ltd. na Japonskem kot podjetje za proizvodnjo posebnih tehnik keramike in rezilnih orodij. Z razvojem podjetja in trga se je podjetje širilo. NGK Co. Skupina podjetij Ltd ima sedež v Nagoji na Japonskem in ima trenutno 36 podružnic po vsem svetu. Zunaj Japonske ima NGK enajst tovarn, štiri razvojne centre in več kot 20 prodajnih pisarn, ki zagotavljajo, da izdelki hitro in zanesljivo dosežejo stranke. Skupaj je okoli 12.000 zaposlenih iz skupine (leta 2009) ustvarilo 2,98 milijarde dolarjev prometa. Največji sektor, sektor avtomobilskih delov, je ustvaril 1,9 milijarde dolarjev. Danes skorajda ni avtomobilskega proizvajalca, katerega prva vgradnja ne bi vključevala NGK.

Pierburg

Skupino MS-Motorservice International sestavljata priznana proizvajalca Pierburg in Kolbenschmidt. Oba proizvajalca zaposlujeta 11.000 ljudi v 30 tovarnah na 4 kontinentih in sta ena glavnih dobaviteljev OEM, med katerimi izstopajo Mercedes, Bmw, skupina VAG, Renault in skupina PSA. V svojem asortimanu imajo EGR ventile, merilnike pretoka zraka, črpalke za gorivo, vbrizgalne ventile, vakumske črpalke, električne vodne črpalke, glave motorjev, odmične gredi, členke, ventile...

Valeo

Valeo je neodvisna industrijska skupina, ki je popolnoma osredotočena na načrtovanje, proizvodnjo in prodajo komponent, integriranih sistemov in modulov za avtomobile in tovornjake. Valeo je vodilni proizvajalec avtomobilske opreme in oskrbuje vse večje svetovne proizvajalce avtomobilov. Organizacija zaposluje 72.000 zaposlenih v 29 državah po vsem svetu. Več kot 80 let izkušenj v avtomobilski industriji, tudi vodilni proizvajalec svetlobne opreme, sklopk, senzorjev in drugega proizvodnega programa.

HELLA

Hella je globalno prisotno neodvisno družinsko podjetje z več kot 30.000 zaposlenimi na 100 lokacijah v več kot 35 državah po vsem svetu. Hella razvija in proizvaja razsvetljavo ter elektronske komponente in sisteme za avtomobilsko industrijo in je tudi ena največjih svetovnih trgovinskih organizacij za avtomobilske dele, dodatke in diagnostiko v Evropi. Hella je z več kot 5.800 zaposlenimi, ki delajo na področju raziskav in razvoja, eden najpomembnejših inovatorjev na trgu. Skupina Hella je eden izmed 50 največjih dobaviteljev v avtomobilski industriji na svetu in eden izmed 100 največjih nemških proizvodnih podjetij.

OSRAM

OSRAM s sedežem v Münchnu je vodilni svetovni proizvajalec avtomobilske razsvetljave z najširšim naborom inovativnih izdelkov in vodilno svetovno podjetje za visokotehnološko fotoniko z več kot 110-letno zgodovino. Naši izdelki, ki so primarno osredotočeni na tehnologije, ki temeljijo na polprevodnikih, se uporabljajo v različnih aplikacijah, od virtualne resničnosti do avtonomne vožnje, od pametnih telefonov do omrežnih in inteligentnih rešitev za razsvetljavo v zgradbah in mestih. Našo identiteto oblikuje dolgoletna tradicija inovativnosti na področju svetlobne tehnike. Ne glede na to, ali gre za lasersko svetlobo za avtomobile, povečano varnost zahvaljujoč prepoznavanju šarenice ali inteligentno povezano razsvetljavo, oblikujemo prihodnost z vsemi vrstami rešitev na področju vidne in nevidne svetlobe. OSRAM uporablja neskončne možnosti svetlobe za izboljšanje kakovosti življenja posameznikov in skupnosti. OSRAM-ove inovacije bodo ljudem po vsem svetu omogočile ne le boljši vid, temveč tudi boljše komuniciranje, potovanje, delo in življenje.

MOTORNA SKUPINA

Elring

Elring je idealen dobavitelj za profesionalna popravila motorjev. Podjetje razvija in proizvaja sestavne dele za motorje, menjalnike, izpušne sisteme in alternativne pogonske tehnologije za večino svetovnih proizvajalcev vozil in avtomobilskih motorjev. Znamka Elring - Das Original je vedno predstavljala koncept izjemne kakovosti, varnosti, dostopnosti in zanesljivosti.

VICTOR REINZ

Nemški proizvajalec rezervnih tesnilnih delov za osebna vozila, lahka gospodarska in gospodarska vozila ter delovne stroje, navtiko in industrijo, je v sistemu korporacije DANA. Sedež v Neu Ulmu, številni proizvodni obrati v različnih državah sveta z več kot 1000 zaposlenimi. Davnega leta 1910 so prvi na svetu predstavili in izdelali tesnilo glave motorja. in od takrat svojo inovativno pot ohranjajo vse do danes. Tesnilni premaz, ki preprečuje sprijemanje tesnil 1937, 1984 prvo grafitno tesnilo, 1992 prvo MLS - kovinsko tesnilo ... Ponudbo Victor Reinz sestavljajo motorna tesnila, kompleti tesnil, pol-obroči, gume za ventile, vijaki, glave motorjev, tesnilne mase in materiali... Bogate izkušnje, inovacije, nove tehnologije, vseprisotnost v razvoju, so prispevali tudi številni certifikati, ki izkazujejo kakovost in garancijo.

AE

AE ponuja najobsežnejši izbor delov motorja od katerega koli posameznega dobavitelja. Trenutni obseg vključuje 1.200 ventilov, 350 vodil ventilov, 30 sedežev ventilov, 280 odmičnih gredi in druge dele, ki pokrivajo 7.400 različnih motorjev in več kot 27.400 aplikacij. Ponudbo dopolnjuje portfelj zobatih jermenov, ki zajema več kot 14.000 aplikacij.

GÖETZE

Göetze batni obročki so s podporo Federal-Mogul izkušenj na področju inženiringa komponent OE postali proizvajalec za največje število svetovnih avtomobilskih znamk. Vsak batni obroček ustreza popolnoma enakim specifikacijam kot OE. Z zagotavljanjem zanesljivega tesnila obroči pomagajo zaščititi okolje z zmanjšanjem porabe olja, zmanjšanjem trenja in podaljšanjem življenjske dobe motorja. S 1.600 položaji batnih obročkov in 370 vrstami oblog motorja je pokritih 6.000 aplikacij motorja. S premerom nad 145 mm so še posebej znani pri motorjih s posebnimi potrebami.

GLYCO

Paleto Glyco z več kot 2500 drsnimi ležaji, vključno z glavnimi, potisnimi ležaji, ležaji in ojnicami. Podpira več kot 10.000 različnih aplikacij motorja. Glyco sodeluje pri opremi OE letno pri več kot 10 milijonih motorjev (avtomobili, tovornjaki, stroji, ladje, industrija). Širina in kakovost dajeta poprodajnim uporabnikom prednost pred drugimi proizvajalci.

KOLBENSCHMIDT

Podjetje Kolebenschmidt iz Nemčije dobavlja 75.000 komponent za več kot 2.000 različnih motorjev. Vsi izdelki so v modrih škatlah KS z zaščitnim hologramom in ustrezajo visokim standardom varstva okolja. Paleta KS vključuje bate, cilindre, člene, drsne ležaje, odmične gredi, dvigala ventilov, ventile in vodila, nihajne roke, predkomore, vodne črpalke, oljne črpalke, glave motorjev, ojnice.

NÜRAL

Zahvaljujoč dolgoletnemu delu in tehnologijam v ospredju bata je nagrajena blagovna znamka Nüral dosegla, da motorji dosežejo večjo moč z manjšo porabo goriva. Bati Nüral podpirajo učinkovitost motorja z optimizacijo zmogljivosti v zahtevnem okolju zgorevalne komore. Svoje strokovno znanje in izkušnje na področju inženiringa sestavnih delov originalne opreme (OE) posredujemo neposredno našim strankam na poprodajnem trgu. Z obsegom 1.500 referenc pokrivajo približno 4.500 motorjev, od avtomobilskih do tovornih in ladijskih.

PAYEN

Proizvajalci vozil PAYEN zaupajo le najboljšim, preverjenim tehnologijam, da zaščitijo svoj ugled. Proizveden v skladu z natančnimi standardi OE potreb in strokovnega znanja največjih svetovnih proizvajalcev avtomobilov, Payen proizvaja vse za tesnjenje, vključno s tesnilnimi masami.

KLIME

NRF

Podjetje NRF obstaja že od leta 1927 in je od takrat vodilni proizvajalec delov za hladilne sisteme in klimatizacijo (hladilniki vode, zraka, olja, klime...) in v tem segmentu gredo dlje od same proizvodnje. NRF razvija in proizvaja najnaprednejše sisteme za izmenjavo toplote. Ponujajo dele za avtomobile, tovornjake, vlake in ladje. V Evropi imajo 4 tovarne in 6 skladišč, kar zagotavlja hitro distribucijo blaga v katero koli evropsko državo, od leta 2010 pa imajo eno tovarno v Indiji. Prisotni so tudi v prvi vgradnji pri vodilnih svetovnih proizvajalcih osebnih, tovornih, kmetijskih in delovnih strojev. NRF je vodilni svetovni proizvajalec hladilnikov za pomorski program in je eden od vodilnih na trgu, ko gre za oblikovanje in distribucijo izdelkov na področju ogrevanja, hlajenja in delov klimatskih sistemov.

Waeco

Waeco je bil ustanovljen leta 1974 kot specialist za hladilne sisteme. Leta 1989 so na trg lansirali vrsto delov klimatskih naprav. Leta 2005 so predstavili prvi avtomatski polnilnik klimatskih naprav nemške proizvodnje, dve leti kasneje pa so postali del mednarodne skupine Dometic. Danes je Waeco eden od evropskih voditeljev v segmentu klimatskih naprav z več kot 40-letnimi izkušnjami na tem področju. Vsi deli so zasnovani v Nemčiji ter testirani in odobreni s strani neodvisnega inštituta TWK Karlsruhe z odličnimi rezultati. Svoje ime so še utrdili kot partnerji vodilnih avtomobilskih proizvajalcev. S stalnim tehnološkim dialogom z avtomobilsko industrijo poznajo standarde kakovosti in temu primerno razvijajo svoje izdelke.

Denso

Denso je eden največjih svetovnih dobaviteljev originalnih kompresorjev za klimatske naprave. Kompresorji klimatskih naprav Denso so izdelani in testirani po najstrožjih OE standardih, zato jih vgrajuje večina večjih proizvajalcev vozil. Denso ponuja najboljše razmerje med ceno in kakovostjo.

Sanden

Sanden je japonsko podjetje, ki obstaja od leta 1971 in je začelo razvijati kompresorje in izmenjevalnike toplote zaradi nenadnega porasta vozil s klimatsko napravo. Ker so že na začetku delovanja videli velik potencial v vozilih s klimatsko napravo, je Sanden Group lahko predvidel razvoj v tem segmentu in se uveljavil kot eden izmed vodilnih na trgu. Danes je približno četrtina vozil na svetu opremljena s kompresorjem Sanden, kar pomeni, da je Sanden eden glavnih dobaviteljev za velike avtomobilske proizvajalce, kot so VW, PSA, Renault, Opel, Volvo in mnogi drugi. Nesporno kakovost izdelkov Sanden potrjujejo številni certifikati in nagrade, ki jih prejmejo od strank, javnih organov in neodvisnih organizacij.

FrigAir

FrigAir je podjetje, ki se ukvarja z distribucijo rezervnih delov za klimatske naprave in hladilne sisteme za osebna in gospodarska vozila. Njihova poslovna strategija združuje inovacijsko politiko, kakovost izdelkov in organiziranost distribucije, saj so le tako lahko konkurenčni na zahtevnem trgu. Sodelujejo z najbolj znanimi proizvajalci kompresorjev (Sanden, Zexel, Harrison in Denso). V Evropi imajo skladišča v Italiji, Španiji, Franciji in Nemčiji. So člani multinacionalne skupine HACTech, ki deluje na štirih celinah in je specializirana za proizvodnjo in distribucijo toplotnih izmenjevalnikov za prvo vgradnjo in poprodajo. Proizvodnja poteka v dveh tovarnah, v Venezueli (Infra) in na Kitajskem (TechRad), ki ju odlikuje visoka kakovost izdelkov.

TURBO POLNILNIKI

Borg Warner

Podjetje Borg Warner s 130-letno tradicijo se je od prvotne delniške družbe, proizvodnje verig in menjalnikov, razvilo do današnjega svetovnega vodilnega proizvajalca turbopolnilnikov – turbin. Leta 1952 je bil izdelan prvi turbopolnilnik za Cummins, nato leta 1954 za Caterpillar, do današnje zelo široke ponudbe, ki pokriva avtomobilski in tovorni program, delovne stroje in navtiko, bencinske in dizelske motorje. Veliko pozornosti si zasluži 66 lokacij v 18 državah, 29.000 zaposlenih in 9,8 milijarde dolarjev prometa v letu 2017. BorgWarner s svojim sistemom vodenja kakovosti, globalno potrjenimi certifikati DIN ISO 9001, QS 9000, VDA 6 in TS16949 zagotavlja vrhunsko proizvodnjo. Poleg tega je tesno povezana z Indianapolis 500, eno največjih dirk na svetu. Od leta 1936 je Borg-Warner Trophy ™ sinonim za vrhunsko zmogljivost, hitrost in najsodobnejšo avtomobilsko tehnologijo.

GUMI - KOVINSKI DELI

Metalcaucho

Metalcaucho SL je špansko podjetje, ustanovljeno leta 1987, ki proizvaja široko paleto gumijastih in gumi-kovinskih izdelkov za osebna in lahka dostavna vozila, kot so: nosilci motorja, sileni, jermenice, manšete, gume stabilizatora, itd. Izdelki so na voljo za vsa evropska in azijska vozila. Z nenehnim vlaganjem v nove tehnologije in uporabo najkakovostnejših surovin je omogočil vrhunsko kakovost končnega izdelka. Ciak Auto je ekskluzivni zastopnik METALCAUCHO in želi svojim strankam zagotoviti optimalno razmerje med kakovostjo in ceno. Vsi izdelki so vrhunske kakovosti v skladu z evropskimi in mednarodnimi standardi ISO 9001:9008.

Corteco

CORTECO je podjetje skupine Freudenberg, ki je eden vodilnih proizvajalcev na področju avtomobilskih delov z ustrezno kakovostjo izdelkov za prvo vgradnjo. Z več kot 19.000 artikli podjetje ponuja najširši izbor tesnil, delov vzmetenja, nosilcev motorja, zavornih cevi in kabinskih filtrov. Avtodele znamke CORTECO uporabljajo proizvajalci in distributerji originalnih delov po vsem svetu. Corteco ima v svoji ponudbi več kot 19.000 rezervnih delov, ki so razdeljeni v tri glavne skupine: tesnila, nadzor tresljajev in filtre kabine.

Swag

SWAG je del skupine Bilstein, tako kot BLUE PRINT in FEBI. Več kot 60 let na trgu. S konstantno rastjo asortiman trenutno obsega več kot 24.500 nadomestnih avtodelov za vse priznane evropske in azijske znamke vozil. Izjemno široka paleta izdelkov kot so deli vzmetenja, zavore, filtri, kolesni ležaji, elektrika in elektronika... Vsi izdelki so vrhunske kakovosti in izpolnjujejo vse evropske in mednarodne standarde za poprodajni trg (ISO/TS 16949, ISO 14001, ISO 9001: 2008, BER 14001/2004)

Lemförder

LEMFÖRDER je del skupine ZF skupaj s SACHS. Proizvajalci približno 50 znamk vozil po vsem svetu kot prvo vgradnjo uporabljajo komponente krmilnega sistema in podvozja, saj izdelki poleg visoke ravni kakovosti in dolge življenjske dobe ponujajo maksimalno mero udobja in dinamičnosti. Lemförder je tudi prva izbira za poprodajni trg. Asortiman delov vzmetenja in podvozja obsega več kot 6.600 različnih pozicij in pokriva skoraj vsa osebna in gospodarska vozila. Vsi izdelki so vrhunske kakovosti in izpolnjujejo vse evropske in mednarodne standarde za poprodajni trg (ISO/TS 16949, ISO 14001, ISO 9001)

ORODJE IN SERVISNA OPREMA

Ravaglioli

Podjetje Ravaglioli, ustanovljeno leta 1958 v mestu Sasso Marconi (BO) v Italiji z namenom načrtovanja in prodaje opreme za dvigovanje vozil, je z leti razširilo svojo ponudbo do te mere, da je postalo glavni evropski proizvajalec dvigal za vozila in eno vodilnih podjetij v proizvodnji opreme za vulkanizerstvo in diagnostiko (kontrola vozil in kolesna nastavitev).

BOSCH

Skupina Bosch je vodilni svetovni dobavitelj tehnologij in storitev. Zaposluje približno 401.300 zaposlenih po vsem svetu. Po podatkih je podjetje v letu 2021 doseglo promet v višini več kot 78,8 milijarde evrov. Dejavnosti skupine so razdeljene na štiri poslovna področja: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods ter Energy and Construction Technology. Z več kot 400 lokacijami po vsem svetu je skupina Bosch od prvega četrtletja 2020 ogljično nevtralna. Bosch kot eden vodilnih ponudnikov interneta stvari ponuja inovativne rešitve za pametne domove, industrijo 4.0 in povezano mobilnost. Bosch si prizadeva za vizijo mobilnosti, ki je trajnostna, varna in vznemirljiva. Uporablja svoje strokovno znanje in izkušnje na področju senzorske tehnologije, programske opreme in storitev ter lastnega IoT oblaka, da svojim strankam zagotovi povezane večdomenske rešitve iz enega vira. Strateški cilj skupine Bosch je olajšati povezano življenje z izdelki in rešitvami, ki vsebujejo umetno inteligenco (AI) ali so razviti ali izdelani z njeno uporabo. Z inovativnimi in navdihujočimi izdelki in storitvami Bosch izboljšuje kakovost življenja po vsem svetu. Skratka, Bosch proizvaja "tehnologijo za življenje".

De Walt

DeWalt je ameriški proizvajalec električnih in ročnih orodij. DeWalt je podružnica podjetja Stanley Black & Decker. Podjetje je leta 1936 ustanovil Raymond E. DeWalt - izumitelj krožne žage z radialno roko.

KS Tools

Hazet

Podjetje HAZET iz Remscheida je vodilni proizvajalec kakovostnega ročnega orodja, vozičkov za orodje in opreme za profesionalno uporabo. HAZET ima več kot 150 let izkušenj z razvojem in proizvodnjo standardnih in posebnih orodij – tudi za avtomobilsko industrijo. Strokovnjaki zaupajo v visoko kakovost, robustnost in zanesljivost orodij proizvajalca iz Remscheida, ki še vedno proizvaja svoja orodja v treh obratih v Remscheidu in enem v Heinsbergu z visokim deležem lastne proizvodnje, več kot 75-odstotnim. HAZET ima lasten oddelek za razvoj in konstrukcijo, ki dela na novih rešitvah za posebna orodja za mnoge težave, s katerimi se soočajo njegove stranke. Podjetje se ponaša z ogromno proizvodno paleto več kot 5.500 različnih orodij, kot so posebna orodja za večino večjih avtomobilskih proizvajalcev, momentna orodja in vozički za orodje pod blagovno znamko “Assistent”. HAZET sodeluje z izkušenimi in dolgoletnimi partnerji v več kot 100 državah po vsem svetu.

Fervi

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1978 in obsega strojna orodja, ročna orodja in abrazive. Danes je Fervi uveljavljeno vodilno podjetje na področju MRO (Materials, Repair and Operations), ki izstopa kot trdno, zanesljivo in konkurenčno podjetje, mejnik na evropskem prizorišču zaradi načrtovanja, proizvodnje in nabave strojev, orodij in opreme, ki so skladni z zahtevami. z najstrožjimi merili kakovosti in zanesljivosti ter osrednjega pomena na trgu, ki raste z nami. Fervi je podjetje v nenehnem razvoju in s pristopom, usmerjenim k strankam, katerega cilj je vedno ponuditi najboljše izdelke in najboljše storitve strokovnim delavcem, industrijam, delavnicam in obrtnikom. Več kot 8.600 izdelkov je na voljo strokovnjakom za vzdrževanje in popravila v industrijskih, obrtniških, avtomobilskih in naprednih sektorjih DIY.

OLJA, MASTI IN ANTIFRIZI

PANTHEROL

PANTHEROL je razvit z uporabo najnaprednejših tehnologij, pridobljenim znanjem in nenehnim izpopolnjevanjem ter poslušanjem potreb trga, ter nudi nabor motornih olj za osebna in komercialna vozila, kmetijsko mehanizacijo in stroje, industrijska olja in maziva. Posebej je prepoznaven na trgu po naboru hidravličnih olj in verižnih olj, ter motornih olj za gospodarska vozila.

TotalEnergies

Skupaj s svojimi podružnicami in podružnicami je TotalEnergies peta največja javna naftna in plinska industrija. Izdelki TotalEnergies so napredna olja in maziva, aditivi in specialna goriva, ki izpolnjujejo potrebe najzahtevnejših uporabnikov in najsodobnejših vozil. TotalEnergies je razvil široko paleto storitev in izdelkov z najvišjimi stopnjami zmogljivosti doslej, da bi podaljšali življenjsko dobo posameznih komponent vašega avtomobila in zmanjšali porabo goriva.

CASTROL

Danes je Castrol ena največjih legend na cesti in na dirkališčih. Za vsako vozilo, od majhnega osebnega avtomobila do dirkalnika Formule 1, obstaja posebej prilagojeno olje Castrol. Castrol igra pomembno vlogo pri izpolnjevanju vaših vsakodnevnih prevoznih potreb, saj dobavlja motorna in menjalniška olja, zavorne tekočine in tekočine za sklopke, sredstva proti zmrzovanju, hladilne tekočine, maziva – prilagojena različnim lokalnim potrebam. CIAK, kot pooblaščeni distributer za Republiko Hrvaško, ponuja motorna olja za osebna vozila, tovorna vozila in stroje, olja za menjalnike, diferenciale in druge sklope, olja in maziva za skuterje in motorje, olja za dvotaktne, štiritaktne motorje in az izvenkrmne motorje.

Motul

Motul S.A. je globalno francosko podjetje, ki proizvaja, razvija in distribuira maziva in druge specializirane izdelke za motorje (motorna kolesa, avtomobile in druga vozila) ter za industrijo. Kot specialist za sintetična olja je Motul postal partner številnih proizvajalcev in športnih ekip za svoj tehnološki razvoj v moto športu, avtomobilskih in motociklističnih dirkah. Motul je prisoten na številnih mednarodnih tekmovanjih kot uradni ekipni dobavitelj: MotoGP, cestne dirke, Trial, Enduro, Endurance, Superbike, Supercross, Rallycross, Svetovno prvenstvo v reliju, FIA GT, Le Mans 24 Hours, Spa 24 Hours, Le Mans Series, rally raid, Pariz-Dakar, F3 itd. Leta 1977 je Motul osvojil svoj prvi naslov svetovnega prvaka v motociklizmu v kategoriji cestnih dirk s Takazumijem Katayamo na Yamahi 350.

Shell

Shell je član globalne skupine energetskih in petrokemičnih podjetij, ki se osredotočajo na zadovoljevanje potreb ljudi po energiji z okolju prijaznimi konvencionalnimi gorivi in alternativnimi viri energije. Shell ponuja olja in maziva za kmetijske stroje, olja za menjalnike, diferenciale in druge sklope, olja in maziva za skuterje in motorje, dvo- in štiritaktne ladijske in izvenkrmne motorje, servisna sredstva, masti ter industrijska olja in maziva.

ELF

Izdelki ELF so posebej oblikovani tako, da presegajo zahteve današnjih specifikacij (API, ACEA, SAE...) za Renaultove in druge visoko zmogljive avtomobile in motorje. Kot partner tekmovanj, kot so Formula 1, Moto GP, Paris Dakar in karting, ELF uporablja tehnologijo, razvito za dirke, pri proizvodnji sintetičnih motornih olj za vsakodnevno uporabo.

Mobil 1

Motorna olja Mobil 1™ so napredna popolnoma sintetična motorna olja, zasnovana za ohranjanje delovanja vašega motorja kot novega z zagotavljanjem izjemne zaščite pred obrabo, čistilne moči in splošne učinkovitosti. Motorna olja Mobil 1 so oblikovana tako, da izpolnjujejo ali presegajo zahteve najstrožjih standardov v industriji in so testirana v laboratoriju, na cesti in na progi – podvajajo nekatere najtežje, najbolj ekstremne, resnične pogoje, kjer koli na svetu.

GM

GM je ugotovil, da lahko uporaba podstandardnega olja vpliva na zmogljivost motorja in v najslabšem primeru poškoduje motor. Samo licencirani izdelki dexos ® so bili certificirani s strani GM, da ustrezajo specifikaciji dexos ® . Izdelki brez licence niso šli skozi strog postopek testiranja GM, niso nadzorovani glede kakovosti in niso odobreni ali priporočeni za uporabo v vozilih GM. Kakovosti nelicenciranih izdelkov in primernosti za vozila GM ni mogoče zagotoviti, zato lahko uporaba nelicenciranih izdelkov povzroči nižje ravni delovanja in povzroči poškodbe motorja, ki morda niso zajete v garanciji. Obstaja veliko avtentičnih licenčnih izdelkov dexos ® , ki so na voljo na prodajnih mestih, v servisnih delavnicah, hitrih mazalnih operacijah in servisnih centrih GM. Licenčne izdelke dexos ® je enostavno prepoznati. Preprosto poiščite ikono dexos ® na sprednji nalepki in 11-mestno alfanumerično številko licence dexos ® na zadnji nalepki. Če paket olja ne prikazuje ti dve oznaki, motorno olje ni avtentično, ni licenciran izdelek dexos ® in ni priporočljiv za uporabo v vozilih GM.

Aral

Aral – to je dobro znana blagovna znamka za olja in maziva že več kot 100 let. Aral že več generacij razvija izdelke z najboljšo možno zaščito za stroje. Aral dobavlja izdelke, ki pokrivajo vse potrebe po mazivih za vsa motorna vozila – od avtomobilov do tovornjakov do posebnih vozil na gradbiščih. Ponudba, ki jo lahko ponudi OTV International kot trgovec, ponuja točno pravo, popolnoma usklajeno olje za motor in menjalnik za vsako uporabo. Aralova olja izpolnjujejo širok spekter zahtev – tudi za industrijski sektor.

SKLOPKE

Valeo

Valeo je neodvisna industrijska skupina, ki je popolnoma osredotočena na načrtovanje, proizvodnjo in prodajo komponent, integriranih sistemov in modulov za avtomobile in tovornjake. Valeo je vodilni proizvajalec avtomobilske opreme in oskrbuje vse večje svetovne proizvajalce avtomobilov. Organizacija zaposluje 72.000 zaposlenih v 29 državah po vsem svetu. Več kot 80 let izkušenj v avtomobilski industriji, tudi vodilni proizvajalec svetlobne opreme, sklopk, senzorjev in drugega proizvodnega programa.

LuK

Zgodovinsko gledano je osnovna ponudba, kot pravi okrajšava LuK, "Lamellen und Kupplungsbau", sklopke, ustrezni sistemi, povezani s sklopkami in blažilniki v menjalniku. LuK je prvi začel s klasično pernato sklopko. Danes ponuja veliko več: razvoj samonastavljivih sklopk in dvomasnih vztrajnikov ter sistemov za pomoč pri vklopu, tako mehanskem kot hidravličnem. LuK's je prvi ponudil komplete sklopk in ima certifikate ISO 14001, QS 9000 in druge.

Sachs

Sachs Kot eden največjih svetovnih dobaviteljev originalne avtomobilske opreme ima ZF Sachs sloves kakovosti izdelkov in storitev, uveljavljenih v zadnjih 100 letih. Ima 39 tovarn v 19 državah. Uspeh blagovne znamke SACHS temelji na brezkompromisnem inovativnem zagonu v kombinaciji z naprednim strokovnim znanjem in najvišjo možno kakovostjo. Sklopke in amortizerji SACHS so vodilni izdelki na današnjem svetovnem trgu.

KEMIČNI IZDELKI

ADK

Tehnološko dovršen in mednarodno certificirani izdelki, ki so jih oblikovali izkušeni strokovnjaki. Ker se zavedamo današnje globalne situacije in nas podpira tehnologija na najvišji možni ravni, v največji možni meri optimiziramo naše stroške in zagotavljamo najboljše cene na trgu, medtem ko certifikati ISO 9001 in ISO 14001 govorita sama zase. Okolju prijazen pristop, strokovna in tehnična usposobljenost in visoko razvit logistični sistem nista samo naš cilj, ampak naša vsakodnevna rutina.

Atas

Podjetje Atas je bilo ustanovljeno leta 1964 in ima za seboj bogate izkušnje s proizvodnjo in distribucijo široke palete specializiranih čistil, tako za domačo uporabo kot za profesionalce. Kakovost izdelkov Atas je rezultat velikega truda, vloženega v raziskave in razvoj. Prav to je omogočilo uporabo okolju prijaznih snovi v vseh izdelkih Atas. ATAS, sinonim za odličnost v avtomobilskem svetu made in Italy. Paleta izdelkov lahko zadovolji vse potrebe na področju nege in vzdrževanja avtomobilov, ter vse zahteve glede kakovosti izdelkov.

P Car

Car je ena najbolj znanih blagovnih znamk, ki jo proizvaja in ponuja italijanski proizvajalec Nuova Tecnodelta. Nuova Tecnodelta Spa je vodilni evropski proizvajalec za proizvodnjo hidravličnih komponent za zavore in sklopke ter homokinetične spoje z letno proizvodnjo 6,5 milijona kosov. Najstarejša tovarna v Italiji za segment hidravlike za cestna vozila. Od leta 1989 je član skupine OMR, vodilne na svetovnem trgu, ki dobavlja dele za prve vgradnje nekaterih največjih svetovnih proizvajalcev avtomobilov.

Loctite

Henklova blagovna znamka LOCTITE je dokazana izbira za zasnovane visoko zmogljive rešitve za lepljenje, tesnjenje in premazovanje površin. Blagovna znamka je začela leta 1953 v kletnem laboratoriju dr. Vernona Kriebla na Trinity College v Hartfordu v Connecticutu, ko je razvil sistem zakasnitve strjevanja za edinstveno lepilno smolo, ki se strdi brez zraka – anaerobno tesnilo. V šestdesetih letih prejšnjega stoletja so pod blagovno znamko Loctite nastali cianoakrilati – CA (»Superglue«), zelo hitra enokomponentna industrijska lepila, ki se strdijo pri sobni temperaturi. Sledil je razvoj silikonskih, epoksi in akrilnih izdelkov ter razvoj novih generacij anaerobnih in cianoakrilatnih tehnologij in izdelkov Loctite. Od svoje ustanovitve, ki je temeljila na izdelku, ki je rešil "nerešljiv" problem, je Loctite® svoj uspeh gradil na inovacijah.

K2

K2 je blagovna znamka skoraj 1.000 izdelkov, namenjenih avtomobilskim navdušencem in profesionalnim uporabnikom. Ponudba med drugim obsega avtokozmetiko in dišave, zavorne in hladilne tekočine, aditive za goriva in olja, motorna in menjalniška olja ter izdelke za profesionalno uporabo v delavnici, avtodetailingu, avtopralnici ali avtoličarstvu. K2, proizvajalec avtomobilskih kemikalij, ima certifikata ISO 9001:2015 in 14001:2015, ki potrjujeta visok tehnični in kakovostni standard dobavljenih izdelkov.

AVTOOPREMA

MI3

Blagovna znamka MI3 predstavlja široko linijo dodatnih izdelkov za avtomobile. Mi3 uspešno razvijamo že 12 let, ponudbo pa prilagajamo potrebam trga. Asortiman sestavljajo metlice brisalcev, žarnice, avtoprevleke, tepihi, sedeži, volanske prevleke, snežne verige, strgala, čistilne krpe in gobe, senčila, polnilci akumulatorjev, delovne luči, zagonski kabli, napenjalci tovora, luči, kompresorji, sesalniki, ponjave…itd. Zaradi odličnega razmerja med ceno in kakovostjo, široke ponudbe in hitre dostave spada MI3 v sektor najboljših nakupov.

Sparco

SPARCO je največji svetovni proizvajalec varnostne opreme za športne in dirkalne avtomobile. SPARCO ustvarja in proizvaja avtomobilsko opremo, ki s svojo inovativnostjo in kakovostjo presega industrijske standarde. SPARCO je italijanska kakovostna blagovna znamka, ki se je po velikem uspehu v proizvodnji inovativnih avtodelov odločila svetu ponuditi kolekcijo cenovno zelo ugodnega in sodobno oblikovanega dodatnega avto asortimana (pokrovi koles, prevleke za sedeže, avto tepihi, otroški avtosedeži, prevleke volanov…itd.).

THULE

Thule je največja in najbolj znana blagovna znamka, ki sestavlja skupino. Linija izdelkov Thule vključuje vse od avtomobilskih strešnih kovčkov, nosilcev za kolesa, strešnih nosilcev in otroških vozičkov, do torb za prenosnike in fotoaparate, etuijev za tablice in mobilne telefone, nahrbtnikov, prtljage in strešnih šotorov.

G3

G3 že 50 let izdeluje vrhunske dodatke za avtomobile in s časom se je podjetje povečalo zahvaljujoč najnovejšim dosežkom oblikovanja in proizvodnje. G3 se osredotoča na kakovost, varnost in dizajn svoje dodatne opreme in zahvaljujoč tem načelom je uspel zagotoviti sodelovanje z najpomembnejšimi proizvajalci avtomobilov. Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Audi, Volkswagen, Lamborghini, Seat, Škoda, Kia, Hyundai, Ford, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Citroen, Dacia in Renault so partnerji G3 S.p.a.