Close
(0) izdelkov
Nimate izdelkov v košarici.
Izberi kategorijo
    Filters
    Nastavitve
    Išči

    Piškotki in zasebnost

    Varovanje osebnih podatkov

    Spletna trgovina Potokar se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z GDPR, ZVOP-1, ZVOP-2 ter varstvom osebnih podatkov in zasebnosti nasploh.

    Ponudnik POTOKAR PODJETJE ZA TRGOVINO, TRANSPORT, TURIZEM IN STORITVE, D.O.O., LJUBLJANA Cesta na Brdo 85, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: ponudnik oz. podjetje oz. upravljavec osebnih podatkov) ceni zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov tega spletnega mesta in spletne trgovine, zato njihove podatke skrbno varuje, tudi pred vdorom tretjih oseb, kar uporabnikom zagotavlja brezskrbno in nemoteno poslovanje s ponudnikom.

    Ponudnik zagotavlja, da bodo vaši osebni podatki predmet obdelave zgolj za namene, s katerimi izrecno soglašate. Privolitev v posredovanje osebnih podatkov je prostovoljna, soglasje pa lahko na isti način, kot ste ga podali, tudi kadarkoli prekličete. V primeru, da osebnih podatkov ne posredujete ali oz. v kolikor soglasje prekličete, upravljavec osebnih podatkov ne more izpolniti namena, za katerega se podatki zbirajo.

    V zvezi z vašimi osebnimi podatki imate:
    - pravico do dostopa do podatkov,
    - pravico do popravka,
    pravico do izbrisa (»pravica do pozabe«),
    - pravico do omejitve obdelave (info@potokar.si),
    - pravico do ugovora (info@potokar.si)
    - ter pravico do prenosljivosti podatkov (info@potokar.si).

    Spletna trgovina Potokar navedene osebne podatke uporabi za potrebe izpolnitve naročila in pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, obveščanja o ugodnostih, aktivnostih, storitvah, dogodkih upravljavca in ostalo potrebno komunikacijo. Podatke bomo za ta namen obdelovali do vašega preklica privoljenja oz. dokler je potrebno, da se doseže namen, zaradi katerega so podatki zbrani ter po tem izbrišejo, uničijo, blokirajo oz. anonimizirajo. Za uveljavljanje prej omenjenih pravic oz. morebitnih pritožb vas prosimo, da kontaktirate upravljavca na elektronski naslov info@potokar.si.

    Če menite, da obdelava osebnih podatkov krši določila na področju varstva osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo tudi pri Informacijskemu pooblaščencu.

    Spletna trgovina Potokar za nedoločen čas hrani naslednje podatke članov spletna trgovina Potokar: ime in priimek, e-poštni naslov, primarni naslov in naslove za dostavo, čas in datum registracije in arhiv komunikacije z spletna trgovina Potokar.

    Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnese uporabnik, ponudnik ne odgovarja. Podatki, ki jih uporabnik posreduje na spletni strani oz. za potrebe spletnega nakupa ali kako drugače preko e-pošte, telefona, faksa ipd., so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo.

    Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje in za opravljanje storitev, ki jih podjetje ponuja. Če uporabnik ne poda soglasja iz prejšnjega odstavka, nakup v spletni trgovini ni možen.

    Oglasna elektronska sporočila spletna trgovina Potokar bodo vsebovala naslednje sestavine:
    -jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
    -pošiljatelj spletna trgovina Potokar bo jasno razviden,
    -različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
    -jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
    -željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo spletna trgovina Potokar izrecno spoštoval.
    -oglasna sporočila spletna trgovina Potokar bodo jasno razvidna in jasno ločena od iger in tekmovanj.

    Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega informacijskega sistema oz. elektronske naprave. Za namene obveščanja uporabnik dovoljuje uporabo različnih komunikacijskih kanalov, npr. telefon, sms, e-pošta ipd. Uporabnik z osebno privolitvijo hkrati soglaša in pooblašča ponudnika kot upravljavca osebnih podatkov, da za zgoraj navedene namene posreduje zbrane osebne podatke pogodbenim partnerjem na ozemlju Republike Slovenije, s katerimi ima sklenjene pogodbe o obdelavi osebnih podatkov in ki podatke obdelujejo v imenu ponudnika in za njegov račun. Podatki kupcev spletne trgovine se posredujejo tretjim osebam le v primeru, da so potrebni za izvedbo postopka naročila in obdelave plačil. Dostavni službi bo ponudnik zaupal le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov (ime in priimek uporabnika ter naslov za dostavo).

    Uporabnik se pred registracijo uporabniškega računa z označitvijo strinjanja z pravilnikom o zasebnosti. S tem potrdi, da je seznanjen z vsemi relevantnimi pravicami kot so npr.: pravica do vpogleda, prepisa, kopiranja, popravkov, blokiranja in izbrisa njegovih osebnih podatkov, v skladu z veljavno zakonodajo.

    Vsakršne spremembe njegovih podatkov lahko uporabnik popravi v svojem uporabniškem profilu ali pa jih ponudniku pošlje po e-pošti na elektronski naslov info@potokar.si.

    Kdo obdeluje vaše osebne podatke in s kom jih delimo?

    Vse opisane osebne podatke obdelujemo mi kot upravljavec. To pomeni, da mi določamo zgoraj opredeljene namene, v katere vaše osebne podatke zbiramo in načine obdelave ter odgovarjamo za ustrezno izvajanje le-te.

    Vaše osebne podatke lahko posredujemo tudi drugim subjektom, ki imajo prav tako funkcijo upravljavca, in sicer:

    - v zvezi z uporavljanjem in posodabljanjem spletne strani Infotrend d.o.o., Cesta na Log 11, 1357 Notranje Gorice, Slovenija, DŠ 32729472.

    - v zvezi z gostovanjem spletne strani ZUPO.Si. d.o.o.  Zaboršt pri Dolu 11B, 1262 Dol pri Ljubljani, Slovenija, DŠ 97207446.

    - v zvezi z spremljanje obiskanosti spletne strani Google Analytics Google Ireland Limited (registrska številka: 368047), s sedežem Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska; politika zasebnosti družbe je na voljo tu: https://policies.google.com/privacy?hl=sl

    Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

    Uporaba piškotkov

    Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku), ocene artiklov (da veste, katere artikle ste že ocenili) ter piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).

    Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

    Upravitelj spletne trgovine Potokar lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Spletna trgovina Potokar podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

    V teh pravilih izraz “piškotki” uporabljamo za piškotke ali druge podobne tehnologije, ki jih zajema Direktiva EU o zasebnosti in elektronskih komunikacijah.

    Kaj je piškotek?

    Piškotki so majhne besedilne datoteke, ustvarjene z obiskom spletne strani in vsebujejo podatke. Shranjujejo se na uporabnikovem računalniku in mu omogočajo dostop do različnih funkcij. Na naših straneh uporabljamo tako sejne kot trajne piškotke. Sejni piškotek se, medtem ko uporabnik brska po strani, začasno shrani v računalniški spomin. Ta piškotek se zbriše, ko uporabnik zapre spletni brskalnik ali ko je potekel določen čas (pomeni, da je seja potekla). Trajni piškotek pa na uporabnikovem računalniku ostane, dokler se ne zbriše.

    Zakaj uporabljamo piškotke?

    Piškotke uporabljamo zato, da izvemo več o načinu, kako uporabniki uporabljajo našo vsebino, pomagajo pa nam tudi izboljšati vašo izkušnjo, ko obiščete spletno stran.

    Analiza obiskanosti spletne strani

    Ta spletna stran uporablja Google Analytics, ki uporablja piškotke. Na stopnji zbiranja piškotki shranjujejo informacije o tem, kako uporabniki uporabljajo spletno stran, vključno s številom prikazanih strani, od kod uporabnik prihaja in število obiskov, da bi s tem izboljšali spletno stran in zagotovili dobro izkušnjo pri uporabnikih. Če ne sprejmete piškotkov, ni shranjena nobena informacija.

    Kako odstranim ustvarjene piškotke?