12 November 2013
12 November 2013,
 Off

Diesel3Tech™: nova tehnologija filtracije
Predstavitev ločevanja dizelskih goriv v prihodnosti

Sogefi_Diesel3Tech_module_module

Guyancourt – SOGEFI, razvojni partner in serijski dobavitelj avtomobilski industriji, predstavlja novo tehnologijo filtracije prihodnjih dizelskih goriv: Diesel3Tech™- večplastni filtracijski medij v enem filter elementu. S posebnim izborom in kombinacijo treh visoko zmogljivih medijev filtracije, je Sogefi oblikoval in potrdil novo generacijo filter elementov, ki zagotavljajo bistveno učinkovitost ločevanja vseh dimenzij vodnih kapljic, ne glede na vrsto goriva, bodisi bio dizel bodisi mešanica biogoriva. S to inovacijo postavlja Sogefi nov standard filtracije dizel goriv v prihodnosti.

Nova dizelska goriva z ultra nizko vsebnostjo žvepla (ULSD) in 1.generacija bio-dizelskih goriv iz rastlinskih ali živalskih maščob, pridobljenih iz alkilnih estrov (FAME), vsebujejo povečano količino emulzijske vode. Razpršitev majhnih kapljic in povečana stabilnost emulzije le-teh ustvarjajo pogoje, kjer konvencionalni separatorji vode ne odstranijo iz goriva. Dramatično zmanjšanje učinkovitosti separacije vode pomeni precejšnje tveganje poškodb sodobnih visokotlačnih vbrizgalnih sistemov, občutljivih na nivoju mikronske tolerance.

Diesel3Tech ™ dizelski filtri Sogefi zagotavljajo minimalno izločitev 95% vode, vključujoč ne emulgirane mikro kapljice pri visokih pretokih goriva in zagotavljajo optimalno zaščito sistemom vbrizgavanja dizelskega goriva pred nečistočami in vodo za vsa prihodnja goriva, tako ULSD in bio-dizel z najmanjšimi kapljicami (60 µm). Izjemen dosežek je rezultat več letnih raziskav v laboratorijih in testiranj na terenu, da lahko razumemo in lažje opredelimo nastale kapljice in njihovo izločitev v dizelskem gorivu.

Sogefi daje s to inovativno tehnologijo odlično garancijo raznovrstnim gorivom in ne samo kemijsko združljivost, kot običajni dizelski filtri. Preverjeno v S Ameriki in Evropi bo za dizelska goriva, ki vsebujejo največ 50% bio-dizelskega goriva, nova tehnologija prvič uporabljena na ameriškem trgu in sicer pri Fordu- serije F in težjih pick-upih.

Več informacij o Diesel3Tech™ dobite na strani: www.diesel3tech.com

pr_so8009_Diesel3Tech

Sogefi_Diesel3Tech_detail

Comments are closed.